Brno

Na brněnské akci se můžete těšit na zajímavý mix lidí z bohatými zkušenostmi. Postupně budeme představovat další a řečníky:

Jakub Harašta
Jakub Harašta

Jakub je právník a zároveň jeden z nejaktivnějších dobrovolníků Um sem um tam. S neziskovými organizacemi spolupracuje již delší čas. Měl tedy prostor posbírat řadu pozitivní, ale i pár negativních zkušeností. Jak sám říká, i v neziskovkách si člověk občas vyláme zuby. Ale vše má samozřejmě i své pozitivní stránky. Konzultace a poradenství v oborech, kterým se neziskové organizace věnují, mu přineslo pestré zkušenosti, které by jinak ve své praxi nezískal. Zároveň to pro něj byla příležitost, jak opustit vlastní bublinu a objevit i další dosud nepoznané světy kolem.

Na konferenci přijde Jakub mluvit o přínosech a (ne)vztazích, které dokáží takové spolupráce přinést.

 

Michal Hanych
Hanych

Michala v jeho profesní kariéře baví dlouhodobě dvě věci: paragrafy a finance. Rád je rozplétá nebo spojuje dohromady, tam kde je potřeba a dokáže tak efektivně poradit v daňovém právu. A to i neziskovému sektoru plného specifik. Taková praxe mu přináší řadu nových poznatků a rozšíření rozhledu, protože neziskovky řeší jiné problémy než Michalovi ostatní klienti.

Na konferenci bude Michal mluvit o řešení daňových problémů neziskovek a zlepšování karmy v jednom.

 

Tereza Podhorská
TerezaPodhorska1V neziskovém sektoru se pohybuje s přestávkami od roku 1993. Pracovala např. v Evropské nadaci pro lidská práva nebo v občanském sdružení Aperio. Terezu oslovil ovšem i svět byznysu, kde vnímá jiné kvality potřebné pro prosazení svých cílů a myšlenek. V současném životě považuje za důležité tři věci – upřímnost, sdílení a spolupráce. Je to přístup, který funguje v osobním i v profesním životě. A je to zásadní i pro směr radosti 3.0, kterou s touto myšlenkou a s přáteli z byznysu v roce 2009 založila. A je to i energie, kterou účastníci i dobrovolníci z byznysu zažívají na workshopech.

Tereza přijde představit koncept a možnosti vzdělávacího programu Un Dia…Daruj jeden den, který běží již 5 let.

 

Miroslav Kupec

Kupec_Miroslav_B_4379-220x220Miroslav doposud působil na pozici Lean Managera ve výrobě ve společnosti Conteg. Má zkušenosti s aplikací metod štíhlé výroby, s péčí o zákazníka, byl zodpovědný za kvalitu výroby. Od ledna letošního roku tráví svůj pracovní čas v neziskové organizaci FOKUS Vysočina v rámci programu Rok jinak. Cílem společného projektu je zefektivnit pracovní činnosti FOKUS na základě principů takzvané štíhlé výroby v chráněné rukodělné dílně. Vytváří také manuál pro zavedení ověřených principů do dalších 7 chráněných dílen, které sdružení provozuje v Pelhřimově, Havlíčkově Brodu a Choteboři na Vysočině.

Na konferenci se přijde společně s Annou Šimonovou z FOKUS Vysočina podělit o své zkušenosti z dosavadní spolupráce.

 

Adéla Jansová
RTEmagicC_Adela_Jansova_1.jpgAdéla je píáristka na volné noze se zkušenostmi z byznysového, ale i neziskového prostředí. Před několika lety absolvovala kRok jinak Nadace Vodafone (tříměsíční verze projekt Rok jinak) a od té doby v neziskovém světě částečně zůstává dodnes. Je spoluzakladatelkou projektu Um sem um tam, který propojuje odborníky z byznysového prostředí s poptávkami neziskových organizací v rámci konkrétní jednorázové dobrovolnické spolupráce.

 

Jana Neupauerová

jankaJana je manažerkou programů Rok jinak v rámci Nadace Vodafone. Na konferenci přijde představit možnosti, jak se může člověk zapojit do činnosti neziskové organizace rokem práce.